Maribor

Skupaj NAPROTI krožnemu mestu sodelovanja

1-Maribor workshop-Crop.JPG
2-Maribor workshop-crop.JPG
3-Maribor workshop-crop.JPG

Ali živite ter delate v Mariboru in ali ste aktivni v sodelovalni ekonomiji ali trajnostnem razvoju? Ali ste seznanjeni z lokalnimi organizacijami ali/ter s krožnim gospodarstvom? Če je tako, vas potrebujemo!

Potrebujemo vas, ker delamo nekaj posebnega. Po vsej Evropi državljani, kot ste vi, razvijajo novo gospodarstvo ter bolj trajnostno in socialno življenjsko okolje. Ekonomija sodelovanja neposredno povezuje ljudi med seboj in jim omogoča, da si delijo, sposodijo, zamenjajo ali najemajo vse vrste blaga. Pomislite na LinkedAge, Soplaya in Clotify, platforme za izmenjavo, najem, zamenjavo in ponovno prodajo sob, hrane in oblačil. Krožno gospodarstvo omogoča nove poslovne modele, v katerih so odpadki državljanov ali ene organizacije vir za nekoga drugega. Robin Food, organizacija, ki zmanjšuje živilske odpadke ter Smetumet, organizacija, ki preoblikuje stranske produkte v nove izdelke, sta dobra primera lokalnega krožnega gospodarstva. Če združite ekonomijo sodelovanja in krožno gospodarstvo, se pojavijo edinstvene priložnosti za naša mesta, družbo, podjetja in okolje.

Maribor sodeluje z mesti iz Belgije, Portugalske, Italije, Grčije in Nizozemske, da bi izkoristil priložnosti krožne ekonomije in ekonomije sodelovanja. Cilj tega projekta je omogočiti državljanom, podjetnikom in lokalnim oblastem v teh mestih, da se učijo iz izkušenj drugih in raziščejo, kako lahko evropske in lokalne oblasti najbolje omogočijo lokalno krožno sodelovalno gospodarstvo. Ali igrate aktivno vlogo v lokalni ekonomiji sodelovanja in / ali krožnem gospodarstvu in želite povečati vpliv vaše organizacije z izmenjavo znanja in izkušenj s sodržavljani znotraj in zunaj Maribora? Če je tako, se registrirajte zdaj!

Posebej pomembno za Maribor: mreže gospodarskega sodelovanja

Vsako sodelujoče mesto na splošno raziskuje svojo lokalno krožno ekonomijo in ekonomijo sodelovanja, vendar se hkrati osredotoča tudi na poseben lokalni izziv ali priložnost. Za Maribor je pomembno sodelovanje v lokalnem gospodarstvu. Torej, če vaša organizacija aktivno sodeluje z drugimi organizacijami v lokalnem gospodarstvu in je dejavna v krožnem gospodarstvu ali ekonomiji sodelovanja, se registrirajte zdaj!

Zakaj sodelovati?

S sodelovanjem v tem projektu:

  • dobite priložnost učenja od (podobnih) pobud in organizacij iz Maribora in drugih evropskih mest;

  • pomagate organizacijam in projektom od blizu in daleč;

  • ste v neposrednem stiku z oblikovalci politik;

  • uveljavite pozitivni vpliv, na katerem delate!

Kaj bomo storili z vašim prispevkom

Potrudili se bomo, da bodo vaše izkušnje in ideje, kot tudi izkušnje in ideje drugih evropskih mest na voljo za vašo uporabo, vaše prebivalce in organizacije v vašem mestu ter lokalne in evropske vladne institucije. Vaš prispevek bo ostal anonimen, razen če nam dovolite razkriti vaše osebne podatke. S tem, ko se učimo drug od drugega, preprečujemo, da bi zapravili čas, ko poskušamo ustvariti nekaj, kar že obstaja in tako omogočamo, da soseske v Mariboru in mestih po Evropi hitreje izkoristijo priložnosti, ki jih ponuja krožno sodelovalno gospodartsvo.

Želite izvedeti več o tem projektu? Kliknite tukaj (ENG).