Ελληνικές πόλεις

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜIΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ!

Ζείτε ή εργάζεστε στην Ελλάδα και ασχολείστε με τον διαμοιρασμό ή την αειφορία; Γνωρίζετε τοπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην οικονομία διαμοιρασμού και/ή στην κυκλική οικονομία; Εάν ναι, σας χρειαζόμαστε!

Σας χρειαζόμαστε γιατί εργαζόμαστε για κάτι ξεχωριστό. Σε όλη την Ευρώπη, πολίτες σαν και εσάς δημιουργούν μια νέα οικονομία και ένα πιο βιώσιμο και κοινωνικό περιβάλλον διαβίωσης. Η οικονομία διαμοιρασμού συνδέει τους ανθρώπους άμεσα μεταξύ τους, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται, να δανείζονται, να ανταλλάσσουν, να παράγουν ή να ενοικιάζουν όλα τα είδη αγαθών και υπηρεσιών. Σκεφτείτε τους πολυάριθμους συνεταιρισμούς ενέργειας και τροφίμων. Η κυκλική οικονομία ενεργοποιεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα στα οποία τα απόβλητα ενός οργανισμού ή ενός πολίτη αποτελούν πόρο για κάποιον άλλο. Τα εγχειρήματα Rokani και Cyclefi, που ασχολούνται με την ανακύκλωση και με την επαναχρησιμοποίηση αγαθών, είναι καλά παραδείγματα. Αν συνδυαστεί ο διαμοιρασμός και η κυκλική οικονομία δημιουργούνται μοναδικές ευκαιρίες για τις πόλεις, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον μας.

Οι Ελληνικοί θεσμοί συνεργάζονται με πόλεις από το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και την Ολλανδία, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της κυκλικής και διαμοιραστικής οικονομίας. Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να επιτρέψει στους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τις τοπικές αρχές αυτών των πόλεων να μάθουν ο ένας από τις εμπειρίες του άλλου, και να διερευνήσουν πώς οι ευρωπαϊκές και τοπικές αρχές μπορούν να ενεργοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική της τοπικής κυκλικής και διαμοιραστικής οικονομίας. Εάν παίζετε ενεργό ρόλο στην τοπική διαμοιραστική και/ή κυκλική οικονομία και θέλετε να αυξήσετε τον αντίκτυπο του οργανισμού σας, μοιράζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας με τους συμπολίτες σας εντός και εκτός Ελλάδας, εγγραφείτε τώρα!

Ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα: μείωση της φτώχειας και τόνωση της απασχόλησης

Κάθε συμμετέχουσα πόλη ή περιφέρεια διερευνά γενικά την τοπική κυκλική και διαμοιραστική οικονομία, αλλά εστιάζει επίσης σε μια συγκεκριμένη τοπική πρόκληση ή ευκαιρία. Για τις ελληνικές πόλεις, η καταπολέμηση της φτώχειας και η τόνωση της απασχόλησης είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της τοπικής διαμοιραστικής και κυκλικής οικονομίας. Έτσι, αν ο οργανισμός σας συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, εγγραφείτε!

Γιατί να συμμετάσχω;

Συμμετέχοντας σε αυτό το έργο:

  • μπορείτε να μάθετε από (παρόμοιες) πρωτοβουλίες και οργανισμούς από άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

  • βοηθάτε τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς και πρότζεκτ.

  • είστε σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

  • προωθείται το θετικό αντίκτυπο της εργασίας σας!

Τι θα κάνουμε με τη συμβολή σας

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε τις εμπειρίες και τις ιδέες σας καθώς και τις εμπειρίες και ιδέες από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέσιμες με τρόπο που είναι πρακτικά χρήσιμος για εσάς, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς της πόλης σας και τους τοπικούς και ευρωπαϊκούς κυβερνητικούς θεσμούς. Η συνεισφορά σας παραμένει ανώνυμη εκτός εάν μας επιτρέψετε να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία. Με το να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον αποφεύγουμε λάθη και διευκολύνουμε τις γειτονιές στην Ελλάδα και σε πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να κατανοήσουν και να οικειοποιηθούν ταχύτερα τις ευκαιρίες της κυκλικής οικονομίας και της οικονομίας διαμοιρασμού.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρότζεκτ; Κάντε κλικ ΕΔΩ.